Van klooster naar Ons Koningsoord Berkel-Enschot – De essentie
Project Berkel-Enschot
Laat het lukken.

Van klooster naar Ons Koningsoord Berkel-Enschot

Roozen van Hoppe laat het lukken.

DE VRAAG

Dit historische Rijksmonument is volledig gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebouwd. Het klooster fungeert nu als het nieuwe dorpshart van Berkel Enschot met diverse nieuwe functies, zoals: een bibliotheek, een restaurant en een gemeenschapsruimte waarin 50 clubs resideren. Met de circa 80 appartementen in het complex is een unieke woonervaring ontstaan voor zowel senioren als starters. Roozen van hoppe heeft ons gevraagd het integraal projectmanagement te verzorgen.

DE AANPAK

We voerden het integraal projectmanagement: van het voeren van de onderhandelingen met de gemeente, het opstellen van de grondexploitatie en stichtingskostenberekening,  het afstemmen met marktpartijen voor de aansluitende gebiedsontwikkeling, het begeleiden van de bestemmingsplanprocedures, het aanvragen van diverse vergunningen, tot en met de voorbereiding en coördinatie van het bouw- en woonrijp maken.

Kernuitdagingen voor dit project: restaureren en herontwikkelingen van een Rijksmonument, aanvragen en verkrijgen van diverse subsidiestromen, grondwaterproblematiek, mitigerende maatregelen voor beschermde ecologie.

DE ESSENTIE

In recordtempo van een droom tot een oplevering. Met kwaliteit, met meerwaarde en met alle handen op elkaar.


Aanspreekpunt

SJOERD DE HAAS
06 23 59 99 96

Meer weten over dit project?