Projectmanagementbureau in gebiedsontwikkeling – De essentie
De essentie
Laat het lukken.
 • En toen werd Jennifer de hospitality queen van de leerfabriek

  Jennifer (gemeente Oisterwijk) laat het lukken.

  En toen werd Jennifer de hospitality queen van de leerfabriek

  Jennifer (gemeente Oisterwijk) laat het lukken.

 • En toen werd Anouk moeder-overste van Ons Koningsoord.

  Anouk (Roozen van Hoppe) laat het lukken.

  En toen werd Anouk moeder-overste van Ons Koningsoord.

  Anouk (Roozen van Hoppe) laat het lukken.

 • En toen werd Arnaud de bolleboos van de Nederlandse glastuinbouw.

  Arnaud (Wayland development) laat het lukken.

  En toen werd Arnaud de bolleboos van de Nederlandse glastuinbouw.

  Arnaud (Wayland development) laat het lukken.

 • En toen werd Dave de burgemeester van Nuenen-west.

  Dave (BPD) laat het lukken.

  En toen werd Dave de burgemeester van Nuenen-west.

  Dave (BPD) laat het lukken.

Het perfect oplossen van de puzzel en zorgen dat het gerealiseerd wordt, dát is de taak van De essentie; projectmanagement met technisch inhoudelijke kennis van zaken. Je hebt een idee, een ambitie, een visie, een doel om een bepaald leef- of werkgebied te realiseren. Of misschien heb je, als initiatiefnemer, al een gebied, maar denk je “wat kan ik daar eigenlijk mee?” Als je ermee aan de slag gaat, merk je dat er duizend-en-één vragen, aandachtspunten, beleidskaders, regels, stakeholders, gebiedskenmerken, financiële uitdagingen en andere zaken op je af komen. Sommigen super concreet, anderen gigantisch abstract. Oef… En dan ook nog alles aan elkaar knopen; want alles staat toch in relatie met elkaar? Ga er maar eens aan staan.

DE ESSENTIE LAAT GEBIEDSONTWIKKELING LUKKEN

Met ons diverse team professionals regelen we alles omtrent gebiedsontwikkeling En dit samen met jou. Want dat is waar wij goed in zijn, wat we sinds 2008 heel vaak hebben gedaan. Gebiedsontwikkeling is een veelzijdige en complexe puzzel, en die leggen wij graag voor je. Hoe wij je helpen om je droom te realiseren? Dat kunnen we visualiseren in fantastisch ingewikkelde processchema’s. Maar liever leggen we dit uit aan de hand van vier concrete stappen.

Het initiatief

Wat wil je bereiken? Welke ambitie heb je met een bepaald gebied? En hoe vertaal je dit in een concept dat gemeente, toezichthouders, ontwikkelaars en stakeholders begrijpen? En vooral, waar ze enthousiast van worden en aan gaan meewerken? Wij helpen om het initiatief concreet te maken, zodat het op papier en wellicht ook buiten met Placemaking alvast gaat leven. Wij weten wat nodig is voor een doordachte, integrale aanpak, de juiste visualisatie, de juiste taal en het juiste advies omtrent gebiedsontwikkeling. Zo wordt jouw initiatief duidelijk, verleidend, én realiseerbaar.

De haalbaarheid

Wat komt er allemaal kijken bij het realiseren van projectontwikkeling? Hoe zit het met het bestemmingsplan en ruimtelijk beleid? Spelen water, ecologie, bodem, geluid, stikstof of andere milieuaspecten een rol? En hoe ga je daar dan slim mee om? Hoe ziet de business case, de gebiedseconomie eruit? Welke afspraken moet je gaan maken en met welke partijen? Wij gaan als projectmanager aan de slag met deze puzzel en nemen jou hierin mee. We kijken niet alleen naar wat kan en mag, maar zoeken vooral welke kansen die we kunnen benutten. In deze fase is het vooral slim denken een daadkrachtig doen!

De Planvorming

En dan gaan we jouw initiatief uitwerken. Stedenbouwkundige plannen, bestemmingsplan, vergunningen, civieltechnische plannen… Wij zorgen er als projectmanager voor dat alle plannen, onderbouwingen, berekeningen en onderzoeken er tijdig liggen en staan als een huis. Dan kunnen procedures optimaal, integraal en daarmee efficiënt doorlopen worden. We zorgen ervoor dat de nodige vinkjes gezet worden en de juiste handtekeningen op de juiste plek staan. Dan kunnen betrokken partijen en mensen op het juiste moment in actie komen en kunnen we snel aan de slag.

Het resultaat

Tot nu toe is alles nog papierwerk geweest; tijd om buiten aan de slag te gaan om gebiedsontwikkeling te realiseren. De puzzel is compleet, de plannen zijn uitgewerkt. Nu gaan we het echt waarmaken. Van fietspad tot nutsvoorzieningen, van gebouw tot boom. Van aanbesteding en contracten tot cashflow: jouw droom, jouw plan realiseren, zodat het gebied gaat leven.


De partners